We recommend that you upgrade to the latest version of your browser.
Andre prosjekter
KORFOR Helse
Pilot helse
Målet for Pilot helse-prosjektet er å øke hyppigheten av systematisk bruk av trening i behandlingen i tverrfaglig spesialisert behandling av ruslidelser (TSB). Dette skal vi gjøre gjennom kulturendring og kunnskapsutvikling hos de ansatte.
Pasienten skal også få kunnskapsbasert veiledning og støtte til å se sammenhengen mellom livsstilsvaner som røyking, inaktivitet, søvnvaner, kosthold og rusmiddelbruk på den ene siden, og helse på den andre siden. På denne måten kan vi forebygge sykdom og tidlig død i pasientgruppen.
I startfasen av prosjektet skal vi undersøke to problemstillinger:
I hvilken grad tilbys fysisk aktivitet og trening som en del av behandlingen til pasienter i TSB?
Hvordan oppfatter ansatte i TSB sin egen helse og livsstil, og hvordan oppfatter de muligheten til å drive helsefremmende aktiviteter på jobb i klinisk arbeid?
Prosjektleder
Torgeir Gilje Lid
Prosjektmedarbeidere
Anne Lill Mjølhus Njå
Einar Furulund
Aleksander Wågan Skålevik
Siri Lunde
ATLAS4LAR
Pasienter med ruslidelser som får legemiddelassistert rehabilitering (LAR) er en gruppe med høy sykdomsbyrde, redusert livskvalitet og høy risiko for tidlig død.
I Stavanger skal vi teste ut en multimodal intervensjon rettet mot lungesykdom og risikofaktorer for lungesykdom blant personer med oppfølging på LAR poliklinikker i Bergen og Stavanger
Dette prosjektet skal utvikle og undersøke effekten av tiltak for innsatte i fengsel for å øke de innsatte sine muligheter til å ta vare på egen oralhelse. Prosjektet ledes av
POINT står for "Preventing an opioid epidemic In Norway: Focusing on treatment of chronic pain". Prosjektet tar for seg hvordan vi kan unngå en opioidepidemi i Norge ved behandling av kroniske smerter.
Prosjektet er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo og flere foreninger, sykehus, kommuner. Prosjektperioden er 2021 til 2025. Les mer på uio.no.
Prosjektmedarbeidere ved KORFOR
Torgeir Gilje Lid
Kine Gjesdal (PhD, postdoktor i prosjektet)
CADDI-studien
CADDI-studien tar for seg bedring av screening og behandling av kognitiv dysfunksjon i TSB. Foreløpige resultater viser at endring i kognitiv funksjon er helt sentralt i utviklingen av avhengighet. Det gjør det vanskelig for pasientene å dra nytte av behandlingen.